dilluns, 28 de juliol del 2014

Croquetes de pollastre

Bon dia! Avui us porto una recepta tradicional però adaptada a les meves intoleràncies: no té ni gluten, ni làctics, ni ou.

Què necessitarem per a fer les croquetes?

- Pollastre (el millor que podeu fer és aprofitar pollastre rostit que sobri d'algun altre àpat)
- Ceba
- Llet d'arròs
- Maizena (farina de blat de moro)
- Farina de cigró
- Sèsam

El primer que haurem de fer serà triturar tota la carn de pollastre fins que ens quedin trossos ben petits i ho reservem.Tallarem la ceba molt petita (fins i tot podeu triturar-la amb el minipimer si voleu) i la posarem a fregir en una paella amb oli.

Mentrestant, en una tassa barrejarem la llet d'arròs i la maizena. Les quantitats les vaig fer a ull, que no quedi espès però tampoc molt líquid. Hi posarem una mica de sal i una mica de nou moscada (opcional).

Un cop tinguem la ceba cuita hi posem el pollastre i ho barregem tot. Després hi afegirem la "beixamel", o sigui la llet d'arròs i la maizena, i deixarem que es cogui. Quan veiem que està ho posarem en un bol i ho triturarem tot perquè quedi ben fi. 

Taparem el bol amb paper film i ho deixarem refredar a la nevera.

Un cop estigui fred, haurem d'arrebossar-les. Jo ho vaig fer de dues maneres diferents: unes amb farina de cigró i unes altres amb sèsam. Les dues variants eren molt bones.

Per a arrebossar-les, s'agafa una quantitat de pasta amb dues culleres i es fa la forma de la croqueta. Llavors es passa pel plat on hi tenim la farina o el sèsam, s'arrebossa i es posa a fregir en una paella amb oli calent.

Un cop estiguin cuites les posem en un plat amb paper de cuina perquè assequi l'excés d'oli.

I ja tenim unes croquetes amb el gust de sempre però aptes per a tots els estómacs!! 



dissabte, 26 de juliol del 2014

Creps de fajol germinat

Bona tarda!

Avui us porto una altra manera de fer creps sense gluten: amb fajol germinat.

Què és això del germinat? Simplement és fer germinar el gra sencer del cereal que vulguem (en aquest cas el fajol) perquè es multipliquin les propietats d'aquest. I és que els germinats:
  • Són dels aliments més nutritius que existeixen
  • Els brots són aliments molt energètics ja que estan vius i actius químicament
  • La seva concentració d'enzims ajuda a regenerar la sang i els processos digestius
  • El seu valor nutritiu és molt alt, com a mitjana al quart dia de la seva germinació
  • Contenen proteïnes descompostes en aminoàcids fàcilment digeribles
  • Els brots són rics en clorofil·la, hormones i enzims
  • Els brots formen menys mucositat que altres llavors ja que la seva fècula s'ha convertit en sucre natural
  • Són excel·lents fonts de vitamines A, B, C i E
  • Pel seu alt contingut en vitamina E milloren la fertilitat humana
  • Els brots posseeixen factors anticancerígens.

Per a fer aquestes creps necessitarem:

- Grans sencers de fajol (en podeu trobar a qualsevol agrobotiga)
- Coco ratllat
- Sal

Per a fer germinar el fajol necessitarem dos dies: un dia el posarem en un pot/bol de vidre amb aigua embotellada, el següent dia colarem l'aigua i deixarem els grans de fajol en el colador tapats amb un drap de cuina. L'endemà podrem veure com cada gra haurà germinat i tindrà una tija d'un centímetre o menys.

Llavors posarem els grans germinats en un bol, hi afegirem aigua, el coco ratllat i sal, i  ho triturarem tot. Si queda massa espès hi afegirem més aigua, sempre vigilant de no passar-nos de líquid.

Un cop tenim la pasta feta, escalfem una paella amb una mica d'oli i hi posem la pasta. Fer-ho amb brots germinats té l'avantatge que no s'enganxa i és molt fàcil de girar la crep.

Un cop cuita de cada costat ja li podem afegir el farciment que vulguem, tant salat com dolç. El coco tan sols potencia el gust de la pasta i no és inconvenient perquè el farciment sigui salat. En aquest cas, però, hi he posat xocolata negra desfeta. Boníssima!


divendres, 25 de juliol del 2014

Batut vegetal de maduixa

Bon estiu a tots!

Després de moooolt de temps sense postejar, finalment he tornat a tenir temps per cuinar i, per tant, de penjar receptes.

Avui us en porto una de molt fàcil i ràpida però que per aquests dies d'estiu és perfecta: Batut vegetal de maduixa. Dic "vegetal" perquè normalment els batuts es fan amb llet de vaca i, per tant, tenen proteïnes animals, però aquest l'he fet amb llet d'arròs i coco, així que és apte per a vegans.

La llet d'arròs i coco la vaig comprar a l'agrobotiga d'Anglès, així que no és difícil de trobar.

A part de la llet d'arròs també necessitarem maduixes (les podeu congelar uns dies abans així quan les tritureu el batut serà molt més refrescant) i un plàtan. Podeu veure que no es necessita ni sucre ni xarop d'atzavara per a endolcir el batut ja que el coco és molt dolç.

L'elaboració és molt senzilla, amb 3 minuts ho tens tot fet: Poses les maduixes, el plàtan i una mica de llet d'arròs i coco en un bol i ho tritures tot amb el minipimer. Depenen de la textura que volgueu aconseguir, haureu de posar més o menys llet o fruita. Això va una mica al gust.