dissabte, 26 de juliol de 2014

Creps de fajol germinat

Bona tarda!

Avui us porto una altra manera de fer creps sense gluten: amb fajol germinat.

Què és això del germinat? Simplement és fer germinar el gra sencer del cereal que vulguem (en aquest cas el fajol) perquè es multipliquin les propietats d'aquest. I és que els germinats:
  • Són dels aliments més nutritius que existeixen
  • Els brots són aliments molt energètics ja que estan vius i actius químicament
  • La seva concentració d'enzims ajuda a regenerar la sang i els processos digestius
  • El seu valor nutritiu és molt alt, com a mitjana al quart dia de la seva germinació
  • Contenen proteïnes descompostes en aminoàcids fàcilment digeribles
  • Els brots són rics en clorofil·la, hormones i enzims
  • Els brots formen menys mucositat que altres llavors ja que la seva fècula s'ha convertit en sucre natural
  • Són excel·lents fonts de vitamines A, B, C i E
  • Pel seu alt contingut en vitamina E milloren la fertilitat humana
  • Els brots posseeixen factors anticancerígens.

Per a fer aquestes creps necessitarem:

- Grans sencers de fajol (en podeu trobar a qualsevol agrobotiga)
- Coco ratllat
- Sal

Per a fer germinar el fajol necessitarem dos dies: un dia el posarem en un pot/bol de vidre amb aigua embotellada, el següent dia colarem l'aigua i deixarem els grans de fajol en el colador tapats amb un drap de cuina. L'endemà podrem veure com cada gra haurà germinat i tindrà una tija d'un centímetre o menys.

Llavors posarem els grans germinats en un bol, hi afegirem aigua, el coco ratllat i sal, i  ho triturarem tot. Si queda massa espès hi afegirem més aigua, sempre vigilant de no passar-nos de líquid.

Un cop tenim la pasta feta, escalfem una paella amb una mica d'oli i hi posem la pasta. Fer-ho amb brots germinats té l'avantatge que no s'enganxa i és molt fàcil de girar la crep.

Un cop cuita de cada costat ja li podem afegir el farciment que vulguem, tant salat com dolç. El coco tan sols potencia el gust de la pasta i no és inconvenient perquè el farciment sigui salat. En aquest cas, però, hi he posat xocolata negra desfeta. Boníssima!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada