dimecres, 19 de novembre de 2014

Crema de carbassa




Bon dia! Després d'uns mesos sense publicar res de res, per fi ja torno a tenir temps per dedicar al blog! 
Avui us porto una recepta de tardor molt fàcil de fer: crema de carbassa amb pernil salat.

Els ingredients:

- 1 o 1/2 carbassa (depenent de la quantitat que en vulguis fer)
- Pernil salat
- Aigua
- Sal i oli
- Pebres
Opcionals: ceba, patata, moniato.

Com heu vist poso a ingredients opcionals la ceba, la patata i el moniato perquè hi ha gent que li agrada més la crema de carbassa amb aquests ingredients. Jo no els hi solo posar ja que m'agrada el gust de la carbassa per si sol. Però si els hi voleu posar és tan fàcil com afegir-los ben tallats al principi de la cocció, no té secret.

La dificultat principal de la crema de carbassa és tallar la pela de la carbassa. Si no tens un bon ganivet esmolat t'hi pots passar mitja hora ben bona i, a més, acabaràs amb mal al braç i talls a les mans. Per això us compartiré un truc per a fer que la pela de la carbassa sigui més fàcil de tallar. El vaig veure per algun lloc d'Internet: es posa aigua a bullir i quan està al seu punt d'ebullició s'hi posa la carbassa (o sencera o bé partida per la meitat) i es deixa coure 5 minuts. Quan la traieu veureu que la pela s'ha tornat molt tova i es pot pelar com si fos una poma gairebé!

Un cop tenim la carbassa pelada la tallem a daus i la posem dins d'una olla. Salem i oliem els talls barrejant-los amb les mans. Després hi afegirem aigua. És molt important no passar-nos d'aigua perquè sinó la crema queda massa aigualida. Normalment jo en poso fins a la meitat del que ocupen els daus de la carbassa, si després veig que queda massa espès n'hi afegeixo una mica més.

Posem l'olla a foc alt fins que l'aigua bulli, després baixem a foc lent i tapem l'olla, i ho deixarem coure 30 minuts. Quan hagi passat aquesta mitja hora ho destapem i veurem que els talls s'han desfet. Si volem que la crema sigui fina ho podem triturar tot amb el minipimer i deixar-ho coure a foc més alt uns 10 minuts més. I ja tindríem la crema de carbassa feta. 

Ara a la tardor, però, a mi m'agrada barrejar-hi pernil salat fregit per donar-li un toc diferent. Així doncs, tallarem el pernil a trossos molt petits i el fregirem a una paella amb oli d'oliva. Quan veiem que ja esta ben cruixent el tirarem a sobre el plat de la crema i ho amanirem tot amb pebres variats. 

I ja tenim un plat boníssim de tardor que, a més, ens ajuda a reforçar les defenses. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada