dimarts, 25 de febrer del 2014

Pizza de farina de fajol

Bon vespre a tots! Després d'unes setmanes de feina que no m'han permès renovar el blog, torno a ser aquí i us porto una recepta sobre com fer una massa de pizza amb farina de fajol.

Ja he dit molts cops que el fajol és una espècie de cereal sense gluten, per tant, aquesta pizza serà perfecte per a tothom, inclosos els intolerants al gluten o celíacs. Referent al tema de la celiaquia us deixo el link d'Allergychef, una web on pots buscar restaurants aptes per a celíacs així com articles i notícies sobre aquesta problemàtica. Precisament m'agradaria destacar un article d'aquesta web on s'explica específicament els termes celíac, sensible al gluten i al·lèrgic al gluten, un aclariment que ens ajudarà a l'hora d'usar els termes.  

 Per a fer la base de la pizza necessitarem:
-300 gr de farina de fajol
- 200 ml d'aigua (més o menys)
- 1 sobre de llevat vegetal sense gluten
- Oli
- Sal

Posarem la farina a dins d'un bol i hi barrejarem el sobre de llevat. Llavors anirem afegint l'aigua a poc a poc i anirem removent la massa amb les mans. També hi afegirem una cullerada d'oli i sal. 




 Un cop la massa estigui una mica lligada la traurem del bol i l'amassarem a sobre "l'encimera" havent escampat farina per la superfície prèviament. És important amassar bé, per tant, hi estarem una bona estona, fins que la massa ja no s'enganxi ni als dits ni a la superfície del taulell. Llavors aplanarem la massa amb un corró.



Un cop ben aplanada ja podrem preparar els ingredients que posarem al cim. Jo aquesta vegada hi he posat sofregit de tomàquet i ceba, carbassó tallat a rodanxes, pebrot, ceba, formatge de cabra i orenga. Mitja hora al forn a 200º i llesta!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada